Czy wiesz, że jedną decyzją możesz rozwiązać kilka życiowych wyzwań? Postaw na pojemniki próżniowe lub folię do zgrzewarki próżniowej i sam się przekonaj. Poznaj szczegóły i podejmij decyzję.
Wybierz pojemniki próżniowe + pompka do pojemników próżniowych
Marnowanie jedzenia to poważny problem, ale jest na to sposób. Pojemniki próżniowe wydłużają świeżość, zapobiegają roznoszeniu się zapachów w lodówce oraz zachowują smak półproduktów, produktów i niespożytych dań gotowych. Szczelne zamknięcie (w postaci wyjątkowo szczelnych uszczelek) oraz pompka do pojemników próżniowych pomogą ci „ochronić” wybrany produkt bądź produkty przed kontaktem z powietrzem i wilgocią.
Jak działają? Wystarczą trzy kroki:
1) otwórz pojemnik próżniowy i wypełnij pojemnik produktami
2) zamknij pojemnik i odpompuj powietrze dociskając pompkę
3) na koniec odchyl w bok ruchomą część zaworu znajdującego się w środkowej części pokrywy pojemnika
Poznaj korzyści płynące z pojemników próżniowych:
– pomagają w oszczędzaniu pieniędzy
– są wyjątkowo szczelne, dzięki zaworowi Air Clip
– zapobiegają marnowaniu jedzenia
– są bezpieczne dla zdrowia
– pompka do pojemników próżniowych szybko i łatwo odsysa powietrze z pojemników
– pojemniki chronią żywność przed wilgocią i rozwojem bakterii tlenowych
– ponadto wydłużają przydatność, smak i aromat niespożytych produktów
Folia do zgrzewarki próżniowej + zgrzewarka próżniowa, czyli rozwiązanie numer 2
Innym wyjściem jest „zestaw” folia do zgrzewarki próżniowej + zgrzewarka próżniowa, który spełnia tę samą funkcję, ale zajmuje jeszcze mniej miejsca. Jak działa? Pierwszym krokiem jest przygotowanie woreczków o odpowiedniej wielkości (możesz to zrobić za pośrednictwem zintegrowanego nożyka), następnie włóż wybrany produkt do środka. W ostatnim kroku pomoże ci zgrzewarka próżniowa, która nie tylko „wytworzy” próżnię, ale i zabezpieczy folię. Tak „zapakowane” produkty możesz mrozić (do -20°C), gotować oraz wykorzystywać do metody sous-vide (do +100°C).
Poznaj korzyści płynące z folii do zgrzewarek próżniowych:
– są wyjątkowo szczelne
– pomagają w oszczędzaniu pieniędzy
– są bezpieczne dla zdrowia
– przedłużają świeżość produktów
– zapobiegają marnowaniu jedzenia
Jakie produkty możesz przechowywać próżniowo? (lista jest szeroka, ale posłużmy się najpopularniejszymi):
– makarony
– ryby
– wędliny i sery
– mięso
– produkty mleczne
– pieczywo
– kawa i herbata
– owoce i warzywa
– słodkie wypieki
W jakich sytuacjach szczególnie może ci pomóc przechowywanie próżniowe:
– każdego dnia, aby zapobiegać rozprzestrzenianiu się zapachów w lodówce oraz przedłużaniu ich świeżości
– w święta, gdy w krótkim czasie przygotowujesz więcej potraw
– przy organizacji przyjęć, dzięki czemu duża liczba przygotowanych przystawek będzie smaczna i świeża
Niezależnie od tego, który „zestaw” wybierasz (pojemniki próżniowe + pompka do pojemników próżniowych lub folia do zgrzewarki próżniowej + zgrzewarka próżniowa) wejdź na stronę https://seeyoo.pl/produkty.html i wybierz rozwiązanie dla siebie.